Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tässä on oma tekemäni lista, jonka olen tehnyt Raamatullisten opetusten pohjalta.

 - Lista sisältää kristitylle tärkeän 'maidon' sekä vahvempaa profeetallista Sanaa, jota Pyhä Henki armossaan avaa.

 - Lataa/tulosta lista (/datafiles/userfiles/File/Raamattu 31-28 -lista.doc) ja sitten ei kun lukemaan.

 

 

Ilm. 1:3 - Interlineaari:

"Autuas/Onnellinen jälleen tunteva*2 ja kuulevina/kuuntelevina profetian/ennustuksen*3 (logos) sanat ja seuraavina/noudattavina/säilyttävinä/varjelevina/säästävinä/vartioivina siihen olevina kirjoitettuja; sillä (kairos) aika*4 lähellä."

*2 (jae 3) - tai: jälleen tietävä, jälleen huomaava, jälleen ymmärtävä, jälleen osaava, jälleen tunnustava [kreikaksi: anaginōskō]

*3 (jae 3) - [kreikaksi: profēteia] (tarkoittaa myös: profetoiminen; profetoimisen lahja)

*4 (jae 3) - [kreikaksi: kairos] (= kirj. 'oikea aika'; sopiva ajankohta; aika, vuodenaika, hetki (merkitsi alunperin: oikea mitta/suhde)

 

--- --- --- --- --- --- ---

Raamattu 365° kotisivut: http://raamattu365.blogspot.fi/

Lista (ilman päivämääriä..): /datafiles/userfiles/File/Raamattu 365 -lista.doc  -- (<- Listaan tehty korjauksia)

 

Listaa mitä itselleni on auennut lukiessa: (lisää tulee sitä mukaa, kun jotain uutta aukeaa; uusin alimpana)

HUOM! Luen RK-käännöstä (Raamattu Kansalle) ja seuraava tieto on siitä. VT:n hepreassa ei ole vokaaleja, niinpä yleisin Jumalan nimi kätkeytyy tetragrammiin JHWH, ja se on suomennettu sanalla HERRA.

 

- 1. Moos. 1:6-7 -- "Jumala sanoi: "Tulkoon taivaanavaruus vesien välille erottamaan vedet toisistaan." Ja Jumala teki taivaanavaruuden ja erotti vedet, jotka olivat taivaanavaruuden alapuolella, niistä vesistä, jotka olivat taivaanavaruuden yläpuolella. Näin tapahtui."

- Vesien erottaminen; mitä ovat taivaanavaruuden yläpuolella olevat vedet?

- Oma ajatus: Elävät vedet? -- Selvennyksenä ajatukseen: 1. Moos. 1:14-15 -- "Jumala sanoi: "Tulkoon taivaanavaruuteen valonlähteitä erottamaan päivän yöstä. Olkoot ne merkkeinä osoittamassa määräaikoja, päiviä ja vuosia, ja olkoot ne taivaanavaruudessa valonlähteinä valaisemassa maata." Näin myös tapahtui."

 

- Matt. 1:17 -- "Abrahamista Daavidiin on siten kaikkiaan neljätoista sukupolvea, Daavidista Babylonian pakkosiirtolaisuuteen asti neljätoista ja Babylonian pakkosiirtolaisuudesta Kristukseen neljätoista sukupolvea."

- 3x 14 sukupolvea = 42 sukupolvea ... vrt. (lukua 42) Dan. kirjan 7. lukuun ja Ilmestykirjan 11. lukuun

Dan 7:25 -- "Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja tuhoaa Korkeimman pyhiä. Hän tahtoo muuttaa ajat ja lain, ja ne annetaan hänen valtaansa ajaksi ja kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi."

Ilm. 11:1-3 -- "Minulle annettiin sauvan kaltainen ruokomitta ja sanottiin: "Nouse ja mittaa Jumalan temppeli ja alttari ja ne, jotka siellä kumartaen palvovat. Temppelin ulkopuolella oleva esipiha jätä kuitenkin pois. Älä mittaa sitä, sillä se on annettu pakanoille, ja he tallaavat pyhää kaupunkia neljäkymmentäkaksi kuukautta. Minä annan kahdelle todistajalleni tehtäväksi profetoida säkkeihin pukeutuneina tuhat kaksisataakuusikymmentä päivää.""

 

- 1. Moos. 5:23-24 -- "Hanokin koko elinaika oli kolmesataakuusikymmentäviisi vuotta. Hanok vaelsi Jumalan yhteydessä. Sitten häntä ei enää ollut, sillä Jumala otti hänet pois."

- Hanokin ikä sama kuin vuodessa päiviä. Ei kuollut, vaan otettiin pois...

1. Moos. 3:19 -- "...Tomua sinä olet, ja tomuun sinun on palattava."

Hepr. 9:27 -- "Ja niin kuin ihmisille on määrätty, että heidän on kerran kuoltava ja sen jälkeen tulee tuomio"

 

- 1. Moos. 5:31 -- "Lemekin koko elinaika oli seitsemänsataaseitsemänkymmentäseitsemän vuotta. Sitten hän kuoli."

- Lemek oli Nooan isä... Tässä Raamatun kohdassa näkyy jumalisuus, 777 vuoden ikä Nooan arkin rakentajan isällä... Jumalan suunnitelma ja käden jälki näkyy tässäkin kohtaa. (777 = täydellisyyden luku, (Isä, Poika ja Pyhä Henki))

 

- 1. Moos. 12:1-3 -- "HERRA sanoi Abramille: "Lähde maastasi, suvustasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan. Minä teen sinusta suuren kansan, siunaan sinua ja teen nimesi suureksi, ja sinä tulet olemaan siunauksena. Minä siunaan ne, jotka siunaavat sinua, ja kiroan sen, joka kiroaa sinua, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki maailman sukukunnat.""

- Sama koskee Israelia. Israel on Jumalan "osoittama maa"

 

- 1. Moos. 13:10 -- "...Ennen kuin HERRA hävitti Sodoman ja Gomorran, se oli Sooariin saakka kuin HERRAN puutarha, kuin Egyptin maa."

- Ajatelkaa!! Sodoma ja Gomorra ovat olleet joskus kuin Eeden (HERRAN puutarha)! Hävityksen aiheutti 'porttous'. Niistä tuli iljestys, saastaisuuden pesä.

Juud. 1:7 -- "Niin myös Sodoma ja Gomorra ja niiden ympärillä olevat kaupungit, jotka samalla tavoin kuin nekin harjoittivat haureutta ja antautuivat luonnonvastaisiin lihan himoihin, ovat varoittavana esimerkkinä kärsiessään ikuisen tulen rangaistusta."

 

- 1. Moos. 13:14-17 -- "Herra sanoi Abramille sen jälkeen, kun Loot oli eronnut hänestä: "Nosta silmäsi ja katsele siitä paikasta, missä olet, pohjoiseen, etelään, itään ja länteen, sillä kaiken maan, jonka sinä näet, minä annan sinulle ja sinun jälkeläisillesi ikuisiksi ajoiksi. Minä teen sinun jälkeläisesi yhtä lukuisiksi kuin maan tomuhiukkaset. Jos maan tomu voidaan laskea, voidaan laskea myös sinun jälkeläistesi lukumäärä. Nouse ja lähde kulkemaan maata pitkin ja poikin, sillä minä annan sen sinulle.""

- Jeesuksen Kristuksen ristin myötä ne, jotka ovat Hengestä syntyneet uudesti ja tunnustavat Jeesuksen Herrakseen, ovat osalliset Abramin siemeneen ja siten myös pätee se, mitä Leo Mellerkin on saarnoissaan opettanut: "Suomi on synnyinmaamme, mutta Israel on kotimaamme."

 

- 1. Moos. 21:12-13 -- "Mutta Jumala sanoi Abrahamille: "Älä pahastu poikasi ja orjattaresi tähden. Kuuntele Saaraa kaikessa, mitä hän sinulle sanoo, sillä vain Iisakin jälkeläisiä kutsutaan sinun jälkeläisiksesi. Mutta myös orjattaren pojasta minä teen suuren kansan, koska hänkin on sinun jälkeläisesi.""

 

- Matt. 8:28-29 -- "Kun Jeesus tuli toiselle rannalle, gadaralaisten alueelle, häntä vastaan tuli hautaluolista kaksi riivattua miestä. Nämä olivat niin väkivaltaisia, ettei kukaan voinut kulkea sitä tietä. He huusivat Jeesukselle: "Mitä sinä meistä tahdot, Jumalan Poika? Oletko tullut tänne piinaamaan meitä ennen aikaa?""

- Riivaajahenget puhuttelivat Jeesusta Jumalan Pojaksi. Huomioitavaa on myös viimeinen lause jakeessa: "Oletko tullut tänne piinaamaan meitä ennen aikaa?". Riivaajatkin tietävät, että se aika on edessäpäin, mutta se ei ollut vielä tuolloin.

 

- Matt. 9:14-17 -- "Sitten Johanneksen opetuslapset tulivat Jeesuksen luo ja sanoivat: "Me ja fariseukset paastoamme usein. Miksi sinun opetuslapsesi eivät paastoa?" Jeesus sanoi heille: "Eivät kai häävieraat voi surra, kun sulhanen vielä on heidän kanssaan? Mutta päivät tulevat, jolloin sulhanen otetaan heiltä pois, ja silloin he paastoavat. Ei kukaan pane kutistamattomasta kankaasta paikkaa vanhaan viittaan, sillä sellainen paikka repii viitan, ja reikä tulee pahemmaksi. Eikä uutta viiniä lasketa vanhoihin nahkaleileihin. Silloinhan leilit repeytyvät, viini valuu maahan ja leilit menevät pilalle. Ei, uusi viini lasketaan uusiin leileihin, ja niin molemmat säilyvät.""

- Sulhanen = Jeesus Kristus; sulhasen pois otto = Jeesuksen ristinkuolema ja ylösnousemus; häävieraat = opetuslapset/Herran omat; vanha nahkaleili = ihminen; uusi viini = Pyhä Henki; uusi nahkaleili = uudestisyntynyt ihminen;

Ilm. 19:9 -- "Enkeli sanoi minulle: "Kirjoita: Autuaita ne, jotka on kutsuttu Karitsan hääaterialle!" Vielä hän sanoi minulle: "Nämä ovat tosia Jumalan sanoja.""

 

- 2. Moos. 12:11a -- "Syödessänne karitsaa teillä tulee olla kupeet vyötettyinä, kengät jalassanne ja sauva kädessänne."

Luuk. 12:35-37 -- "Olkoot kupeenne vyötettyinä ja lamppunne palamassa. Olkaa niiden ihmisten kaltaisia, jotka odottavat herraansa, milloin hän palaa häistä, jotta he heti avaisivat hänelle oven, kun hän tulee ja kolkuttaa. Autuaita ovat ne palvelijat, jotka heidän herransa tullessaan tapaa valvomasta! Totisesti minä sanon teille: hän vyöttäytyy, asettaa heidät aterioimaan ja menee palvelemaan heitä."

Joh. 21:18:sta -- RK - "...Kun olit nuorempi, sinä vyötit itsesi..." ja KR92 - "...Kun olit nuori, sinä sidoit itse vyösi..."

- KR92-käännös puhuu vyöttämisestä, vyön sitomisena. Oma ajatus: tarkoittaisiko vyöttäminen, että sitoisimme totuuden itseemme (ruumiillisesti ja hengellisesti) tai että olisimme totuuteen käärityt?

Ef. 6:14a, 15, 17:sta -- "Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, ;; ja olkoon kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumia kohtaan. ;; Ottakaa myös... Hengen miekka, joka on Jumalan sana."

1. Piet. 1:13 -- "Vyöttäkää siis mielenne ja olkaa raittiita. Pankaa täysi toivonne siihen armoon, joka teille annetaan Jeesuksen Kristuksen ilmestymisessä."

 

- 2. Moos 13:9, 16 -- 9. Olkoon tämä säädös kuin merkki kädessäsi ja muistutus otsallasi, että Herran opetus olisi suussasi, sillä Herra vei sinut väkevällä kädellä pois Egyptistä. ;; 16. Olkoon tämä kuin merkki kädessäsi ja muistutus otsallasi siitä, että Herra vei meidät väkevällä kädellä pois Egyptistä.

- Happamattoman leivän juhlaan ja esikoisten pyhittämiseen liittyviä säädöksiä.

- VRT UT:n kohtiin...! Ilm. 7:2-3 (Hyvä) ja Ilm. 13:16-17 (paha)

Ilm. 7:2-3 -- "Sitten näin vielä yhden enkelin, joka nousi auringonnousun suunnalta ja jolla oli elävän Jumalan sinetti. Hän huusi kovalla äänellä niille neljälle enkelille, joille oli annettu valta vahingoittaa maata ja merta: "Älkää vahingoittako maata, älkää merta älkääkä puita, ennen kuin olemme painaneet sinetin Jumalamme palvelijoiden otsaan.""

Ilm. 13:16-17 -- "Se saa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat, ottamaan oikeaan käteensä tai otsaansa merkin, niin ettei kukaan voi ostaa eikä myydä paitsi se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku."

 

- Matt. 20:23 -- "Hän sanoi heille: "Minun maljani te tosin juotte, mutta istuminen minun oikealla ja vasemmalla puolellani ei ole minun annettavissani. Se suodaan niille, joille minun Isäni on sen valmistanut.""

- Jeesus puhui Sebedeuksen poikien äidille ja hänen pojilleen Jaakobille ja Johannekselle.

Matt. 25:31-33 -- "Mutta kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan, silloin hän istuutuu kirkkautensa valtaistuimelle. Kaikki kansat kootaan hänen eteensä, ja hän erottaa ihmiset toisistaan, niin kuin paimen erottaa lampaat vuohista. Hän asettaa lampaat oikealle puolelleen ja vuohet vasemmalle.

Matt. 25:34, 41, 46 -- 34. Silloin Kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: 'Tulkaa tänne, te Isäni siunaamat. Te saatte periä valtakunnan, joka on ollut valmistettuna teitä varten maailman perustamisesta asti. ;; 41. Sitten hän sanoo vasemmalla puolellaan oleville: Menkää pois minun luotani, te kirotut, siihen ikuiseen tuleen, joka on valmistettu Paholaiselle ja hänen enkeleilleen. ;; 46. Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."

 

- Matt. 24:15-16 -- ""Kun siis näette hävityksen kauhistuksen, josta profeetta Daniel on puhunut, seisovan pyhässä paikassa" - lukija huomatkoon tämän - "silloin ne, jotka ovat Juudeassa, paetkoot vuorille.""

- 'Hävityksen kauhistus' tässä on autius/tyhjyys (ei epäjumala tai antikristus) - [Aukesi Israel-risteilyllä 9.3.13]

Luuk. 21:20 -- "Kun te näette Jerusalemin olevan sotajoukkojen piirittämä, silloin tietäkää, että sen hävitys on lähellä."

 

- 2.Moos. 31:16 -- "Israelilaisten tulee siis sukupolvesta sukupolveen pitää sapatti, niin että he viettävät sitä ikuisen liiton merkkinä."

 

- Ps. 18:20 -- "Hän toi minut avaraan paikkaan. Hän pelasti minut, sillä hän on mieltynyt minuun."

- Avara paikka vs. uloin pimeys  Matt. 22:13 - "Silloin kuningas sanoi palvelijoille: 'Sitokaa hänen jalkansa ja kätensä ja heittäkää hänet uloimpaan pimeyteen. Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.'"

- Onko avara paikka kaiken keskellä? Onko uloin pimeys kuin jonkin reunalla, kauimpana keskeltä olevasta?

 

- Matt. 27:22-25 -- "Pilatus kysyi: "Mitä minä sitten teen Jeesukselle, jota kutsutaan Kristukseksi?" Kaikki vastasivat: "Ristiinnaulittakoon!" Niin maaherra kysyi: "Mitä pahaa hän on tehnyt?" Mutta he huusivat vielä kovemmin: "Ristiinnaulittakoon!" Kun Pilatus näki, ettei mikään auttanut vaan että meteli yhä yltyi, hän otti vettä, pesi kätensä kansan nähden ja sanoi: "Minä olen syytön tämän miehen vereen. Vastuu on teidän." Koko kansanjoukko vastasi: "Tulkoon hänen verensä meidän päällemme ja meidän lastemme päälle!""

Matt. 23:29-35 -- "Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te tekopyhät! Te pystytätte profeettojen hautamuistomerkkejä ja koristelette vanhurskaiden hautakammioita. Te sanotte: 'Jos olisimme eläneet isiemme päivinä, emme olisi olleet heidän kanssaan osallisia profeettojen veren vuodattamiseen.' Näin te itse todistatte olevanne niiden lapsia, jotka tappoivat profeetat. Täyttäkää siis isienne mitta! Te käärmeet! Te kyykäärmeiden sikiöt! Kuinka te voisitte päästä helvetin tuomiota pakoon? Katso, minä lähetän luoksenne profeettoja, viisaita miehiä ja kirjanoppineita. Toiset heistä te tapatte ja ristiinnaulitsette, toisia te ruoskitte synagogissanne ja vainoatte kaupungista kaupunkiin. Näin teidän päällenne tulee kaikki se vanhurskas veri, joka maan päällä on vuodatettu aina vanhurskaan Aabelin verestä Sakarjan, Berekjan pojan, vereen asti, hänen, jonka te tapoitte pyhäkön ja alttarin välillä."

 

- Matt. 27:51-53 -- "Silloin temppelin esirippu repesi kahtia ylhäältä alas asti. Maa järisi ja kalliot halkesivat. Haudat aukenivat, ja monien poisnukkuneiden pyhien ruumiit nousivat ylös. Jeesuksen ylösnousemisen jälkeen he lähtivät haudoistaan, tulivat pyhään kaupunkiin ja ilmestyivät monille."

- Jeesuksen kuolema ja ylösnousemus vs. Jeesuksen takaisin tulo (VRT keskenään, käänteinen järjestys)

 

- Ps. 22:24-29 -- "Te, jotka pelkäätte HERRAA, ylistäkää häntä! Kunnioittakaa häntä, kaikki Jaakobin jälkeläiset! Pelätkää häntä, kaikki Israelin jälkeläiset! Sillä hän ei halveksinut eikä inhonnut kurjan kärsimystä, ei kätkenyt häneltä kasvojaan vaan kuuli hänen avunhuutonsa. Sinusta on minun ylistyslauluni suuressa seurakunnassa. Minä täytän lupaukseni häntä pelkäävien edessä. Nöyrät syövät ja tulevat kylläisiksi, ne, jotka HERRAA etsivät, ylistävät häntä. Eläköön sydämenne ikuisesti! Kaikki maan ääret muistavat tämän ja palaavat HERRAN luo. Kaikki kansojen heimot kumartuvat palvoen sinun eteesi. HERRAN on kuninkuus, hän hallitsee kansoja."

- Jakeessa 28a: "Kaikki maan ääret muistavat tämän ja palaavat HERRAN luo."

- Kaikki maan ääret muistavat minkä? Vastaus on jakeessa 27: " Nöyrät syövät ja tulevat kylläisiksi, ne, jotka HERRAA etsivät, ylistävät häntä. Eläköön sydämenne ikuisesti!"

 

- Ap.t. 5:3-11 -- "Silloin Pietari sanoi: "Ananias, miksi olet antanut Saatanan täyttää sydämesi, niin että yritit pettää Pyhää Henkeä ja panit osan tilan hinnasta syrjään? Eikö se ennen myyntiä ollut sinun omasi, ja eikö sen hinta myynnin jälkeenkin ollut sinun? Miksi päätit sydämessäsi tehdä tämän? Et sinä ole valehdellut ihmisille vaan Jumalalle." Kun Ananias kuuli nämä sanat, hän kaatui maahan ja heitti henkensä, ja suuri pelko valtasi kaikki, jotka sen kuulivat. Nuoret miehet tulivat ja kietoivat hänet vaatteeseen, kantoivat pois ja hautasivat hänet. Noin kolmen tunnin kuluttua tuli hänen vaimonsa sisään tietämättä, mitä oli tapahtunut. Pietari kysyi häneltä: "Sano minulle: siihenkö hintaan te myitte maatilan?" "Kyllä, juuri siihen hintaan", hän vastasi. Silloin Pietari sanoi hänelle: "Miksi te olette yksissä tuumin käyneet kiusaamaan Herran Henkeä? Katso, niiden miesten jalat, jotka veivät miehesi hautaan, ovat ovella, ja he kantavat pois myös sinut." Nainen kaatui heti hänen jalkojensa juureen ja heitti henkensä. Kun nuoret miehet tulivat sisään, he huomasivat hänen kuolleen. He kantoivat hänet pois ja hautasivat hänet miehensä viereen. Ja suuri pelko valtasi koko seurakunnan ja kaikki, jotka tästä kuulivat."

- Pyhän Hengen pettäminen? (Kaatuminen maahan ja henkensä heitto)

 

- 4.Moos. 21:14a -- "Siksi HERRAN sotien kirjassa sanotaan:"

 

- 4.Moos. 24:14-25 -- "Nyt minä todellakin lähden kansani luo. Sinulle minä kuitenkin ilmoitan, mitä tämä kansa tulee tekemään sinun kansallesi aikojen lopulla." Bileam puhui vertauskuvin ja sanoi: "Näin puhuu Bileam, Beorin poika, näin puhuu mies, jonka silmät on avattu. Näin puhuu hän, joka kuulee Jumalan puheen ja saa tietonsa Korkeimmalta, hän, joka näkee Kaikkivaltiaan näkyjä, joka lankeaa hurmoksiin avatuin silmin: Se mitä näen, ei tapahdu nyt, se mitä tähyilen, ei ole lähellä. Tähti kohoaa Jaakobista, ja valtikka nousee Israelista. Se ruhjoo ohimot Mooabilta, päälaen kaikilta Seetin pojilta. Edom joutuu vieraiden valtaan, Seir vihollistensa omaisuudeksi, mutta Israel tekee väkeviä tekoja. Jaakobista nousee hallitsija, joka hävittää Seirin jäännöksen." Kun Bileam näki Amalekin, hän puhui vertauskuvin ja sanoi: "Kansakunnista ensimmäinen on Amalek, mutta sen loppu on perikato." Kun hän näki keeniläiset, hän puhui vertauskuvin ja sanoi: "Luja on sinun asuinpaikkasi, ja kalliolle on pesäsi rakennettu. Kuitenkin Kain hävitetään. Ei aikaakaan, niin Assur vie sinut vangiksi." Hän puhui vielä vertauskuvin ja sanoi: "Voi! Kuka jää eloon, kun Jumala tämän tekee! Laivoja saapuu kittiläisten suunnalta. Ne kurittavat Assuria, ja ne kurittavat Eeberiä. Sekin joutuu perikatoon." Sen jälkeen Bileam nousi, lähti matkaan ja palasi kotiinsa. Myös Baalak lähti tiehensä."

- Lopun aikojen profetia. 'tämä kansa' = Israel // 'sinun kansasi' = kansa, josta Baalak on.

 

- Ap.t. 13:46-48 -- "Silloin Paavali ja Barnabas puhuivat rohkeasti: "Teille oli Jumalan sana ensiksi puhuttava, mutta koska te työnnätte sen luotanne ettekä pidä itseänne iankaikkisen elämän arvoisina, me käännymme pakanoiden puoleen. Sillä näin on Herra meitä käskenyt: 'Minä olen asettanut sinut pakanoille valoksi, että olisit pelastukseksi maan ääriin saakka.'" Sen kuullessaan pakanat iloitsivat ja ylistivät Herran sanaa, ja kaikki ne, jotka oli säädetty iankaikkiseen elämään, tulivat uskoon."

- Jakeessa 48b: "ja kaikki ne, jotka oli säädetty iankaikkiseen elämään, tulivat uskoon." -- Eikö olekin mahtavaa, että HERRA on jo etukäteen määrännyt omansa.

 

- 4.Moos. 35:6 -- "Kaupungeista, jotka teidän on annettava leeviläisille, kuuden tulee olla turvakaupunkeja. Ne teidän on määrättävä pakopaikaksi tappajalle. Niiden lisäksi teidän on annettava neljäkymmentäkaksi kaupunkia."

- 6 turvakaupunkia ja 6x7 (42) muuta kaupunkia (6 = ihmisen luku ja 7 = täydellisyyden luku)

 

- Ap.t. 15:21 -- "Heille on kuitenkin kirjoitettava, että heidän tulee karttaa sellaista, mikä on saastunut epäjumalista, ja haureutta ja lihaa, josta veri on laskematta, sekä verta."

- Karttamisohjeita HERRAN nimiin otetuille pakanoille

 

- Ap.t. 20:28 -- "Pitäkää siis huoli itsestänne ja koko siitä laumasta, johon Pyhä Henki on pannut teidät kaitsijoiksi paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellään on itselleen hankkinut."

 

- 5.Moos. 32:18 -- "Sinä et välittänyt Kalliosta, joka sinut synnytti, unohdit Jumalan, joka antoi sinulle elämän."

- Kallio = Jumala --- Jeesus = kulmakivi / huippukivi

- 'Kalliolle on hyvä rakentaa.' VRT. 'Hiekkaan rakentaminen' VRT. Abrahamille Jumala (HERRA) lupasi: "sinulle tulee jälkeläisiä kuin autiomaassa hiekkaa"

 

- Joos. 8:30-31 -- "Sitten Joosua rakensi Eebalinvuorelle alttarin Herralle, Israelin Jumalalle, niin kuin Herran palvelija Mooses oli käskenyt israelilaisten tehdä. Alttari oli tehtävä kokonaisista kivistä, joihin ei ollut koskettu rauta-aseella, kuten on kirjoitettu Mooseksen lain kirjassa. Sen päällä he uhrasivat polttouhreja ja yhteysuhreja Herralle. "

 

- Joos. 10:13 -- "Niin aurinko pysyi aloillaan ja kuu oli liikkumatta, kunnes kansa oli kostanut vihollisilleen. Eikö näin olekin kirjoitettuna Oikeamielisen kirjassa? Niin seisoi siis aurinko paikoillaan keskitaivaalla koko päivän kiirehtimättä laskemaan."

- 'Oikeamielisen kirja' mainitaan myös 2.Sam. 1:18 kohdassa

 

- Ps. 34:13-15 -- "Kuka oletkin, joka tahdot elää, rakastaa elämää ja nähdä hyviä päiviä, varjele kielesi pahasta ja huulesi vilppiä puhumasta, karta pahaa ja tee hyvää, etsi rauhaa ja tavoittele sitä."

 

- Tuom. 8:21 ja 22-26 -- "Silloin Sebah ja Salmunna sanoivat: "Surmaa sinä meidät, sillä miehellä on miehen voimat." Gideon nousi ja surmasi Sebahin ja Salmunnan ja otti heidän kameliensa kaulasta puolikuukorut." ;; "Israelin miehet sanoivat Gideonille: "Hallitse sinä meitä, sinä itse, sinun poikasi ja pojanpoikasi, sillä sinä olet pelastanut meidät Midianin vallasta." Mutta Gideon sanoi heille: "En minä aio teitä hallita, eikä minun poikani ole teitä hallitseva. Hallitkoon teitä HERRA." Gideon sanoi heille vielä: "Tahtoisin kuitenkin esittää teille pyynnön, että jokainen teistä antaisi minulle saaliistaan korurenkaan." Midianilaisilla näet oli kultaisia korurenkaita, koska he olivat ismaelilaisia. Israelilaiset sanoivat: "Annamme mielellämme." Ja he levittivät viitan ja jokainen heitti sen päälle saaliiksi saamansa korurenkaan. Gideonin pyytämät kultaiset korurenkaat painoivat tuhatseitsemänsataa kultasekeliä. Tähän eivät sisältyneet midianilaisten kuninkaiden yllä olleet puolikuukorut, korvarenkaat ja purppuravaatteet eivätkä heidän kameliensa kaulaketjut."

- Kamelien kaulassa puolikuukorut (Islamin tunnus. Islamilaiset polveutuvat ismaelilaisista.)

 

- Tuom. 20:16 -- " Koko tässä joukossa oli seitsemänsataa vasenkätistä valiomiestä. Jokainen heistä osasi lingota kiven erehtymättä, hiuskarvan tarkkuudella."

- 700 (100x7) vasenkätistä valiomiestä, tarkkuus kivenheittäjiä (7 = täydellisyyden luku)

 

- 1.Sam. 12:20 -- "Samuel sanoi kansalle: "Älkää pelätkö. Te tosin olette tehneet kaiken tämän pahan, mutta älkää kuitenkaan kääntykö pois seuraamasta HERRAA vaan palvelkaa HERRAA kaikesta sydämestänne."

- Samuel puhuu Israelilaisille, mutta on erittäin hyvä Sanan kohta myös kristitylle.

 

- Mark. 12:25 -- "Kun ihmiset nousevat kuolleista, he eivät ota vaimoa eivätkä mene vaimoksi vaan ovat kuin enkelit taivaissa."

 

- 1.Sam. 25:29 -- "Jos joku nousee vainoamaan sinua ja tavoittelee henkeäsi, on herrani henki tallella elävien kukkarossa HERRAN, sinun Jumalasi luona, mutta vihollistesi hengen hän lingolla linkoaa pois."

- Konteksti: Abigail puhuu Daavidille.

Ps. 6:11 -- "Kaikki viholliseni joutuvat häpeään ja säikähtävät perin pohjin. He pakenevat ja joutuvat hetkessä häpeään."

Ps. 97:10 -- "Te, jotka rakastatte HERRAA, vihatkaa pahaa. Hän varjelee hurskaittensa sielut, pelastaa heidät jumalattomien käsistä."

 

- 2.Sam 5:24 -- "Kun kuulet askelten äänen balsamipuiden latvoista, toimi nopeasti, sillä silloin HERRA on lähtenyt sinun edelläsi lyömään filistealaisten joukot."

- Sama löytyy myös 1.Aik. 14:15 ;; Konteksti: Daavid vs. filistealaiset, HERRAN (Jumalan) puhetta Daavidille.

1.Aik. 14:15 -- "Kun kuulet askelten kahinan balsamipuiden latvoista, lähde silloin taisteluun, sillä Jumala käy sinun edelläsi ja tuhoaa filistealaisten sotajoukon."

- Kysymys lukijalle: Kuuletko Messiaan askelten ääniä? Kaikkinainen lisääntyvä vastustus, sodat yms. ovat yritys häivyttää Messiaan askelten äänet. Mitä vähemmän kuulet Messiaan askelia, sitä lähempänä Hän on. ÄLÄ KADOTA MESSIAAN ASKELTEN ÄÄNTÄ! Osa niitä on vihollisen pyrkimykset uskovia kohtaan.

 

- 2.Sam. 21:9b-10a -- "Heidät surmattiin elonleikkuun ensimmäisinä päivinä, ohranleikkuun alussa. Rispa, Aijan tytär, otti säkin ja levitti sen kalliolle. Se oli hänen vuoteenaan elonleikkuun alusta siihen asti, kunnes sade taivaasta valui ruumiiden päälle."

- Konteksti: Saulin tekemä rikos sovitetaan.

- Tässä on maallinen elonleikkuu kyseessä, mutta eikö tämä samalla sisällä profeetallisen vertauskuvan? Elonleikkuu aloitetaan ohrasta. VRT. Lopun aikojen elonleikkuuseen..

 

- Room. 8:18-23 -- "Päättelen siis, etteivät tämän nykyisen ajan kärsimykset ole verrattavissa siihen kirkkauteen, joka on ilmestyvä meihin. Koko luomakunta ikävöi ja odottaa hartaasti Jumalan lasten ilmestymistä. Luomakunta on näet alistettu katoavaisuuden valtaan, ei omasta tahdostaan vaan alistajan, kuitenkin sen toivon varaan, että itse luomakuntakin vapautetaan turmeluksen orjuudesta Jumalan lasten kirkkauden vapauteen. Me tiedämme, että koko luomakunta yhdessä huokaa ja on synnytystuskissa aina tähän hetkeen asti. Eikä vain se vaan myös me, joilla on Hengen esikoislahja, huokaamme sisimmässämme ja odotamme lapseksi ottamista, ruumiimme lunastusta."

- 'Luomakunnan uudestisyntyminen'

 

- Room. 12:2 -- "Älkää mukautuko tämän maailmanajan menoon, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, jotta voisitte tutkia, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä."

 

- 1.Kun. 10:14 -- "Yhden vuoden aikana Salomolle tuodun kullan paino oli kuusisataakuusikymmentäkuusi talenttia."

- Sama löytyy 2.Aik. 9:13 kohdasta.

 

- 1.Kor. 1:8 -- "Hän on myös vahvistava teitä loppuun asti, niin että olette nuhteettomia Herramme Jeesuksen Kristuksen päivänä."

 

- 1.Kun. 19:11-13a -- "Herra sanoi: "Mene seisomaan vuorelle HERRAN eteen." Silloin HERRA kulki ohitse, ja HERRAN edellä kävi voimakas tuuli, raju myrsky, joka halkoi vuoret ja särki kalliot. Mutta HERRA ei ollut tuulessa. Tuulen jälkeen tuli maanjäristys, mutta Herra ei ollut maanjäristyksessä. Maanjäristystä seurasi tuli, mutta HERRA ei ollut tulessakaan. Tulen jälkeen kuului hiljainen, kuiskaava ääni. Kun Elia kuuli sen, hän peitti kasvonsa viitallaan, meni ulos ja asettui luolan suulle."

- Tuuli -> Maanjäristys -> Tuli -> HERRAN kuiskaus

 

- Ps. 49:17-18 -- "Älä pelkää, kun joku rikastuu, kun hänen kotinsa loisto lisääntyy. Sillä kuollessaan hän ei ota mitään mukaansa eikä hänen rikkautensa astu alas hänen jäljessään."

- Ps. 50:23 -- "Joka kiitosta uhraa, se kunnioittaa minua. Joka pitää huolen vaelluksestaan, se saa nähdä pelastuksen, jonka Jumala antaa."

- Tässä on 2 todella puhuttelevaa ja hyvää, toivoa antavaa Raamatun kohtaa!

 

- 1.Kor. 7:22a -- "Joka on orjana saanut Herran kutsun, on Herran vapauttama."

- Omakohtainen kokemus. Ti 15.12.2009 noin klo 18.05 oli päivä/hetki, jolloin Herra kutsui minut, kirjaimellisesti toivotti 'Tervetuloa!' minulle.

 

- 1.Kor. 10:4b, 13 -- "4b. ..He joivat hengellisestä kalliosta, joka seurasi heitä. Se kallio oli Kristus. ;; 13. Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus. Jumala on uskollinen. Hän ei salli teitä kiusattavan enempää kuin kestätte, vaan salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää."

- Kiusauksessa/koetuksessa turvaaminen Kristukseen (kallioon). Huom! 'Kallio' kohdassa 5.Moos. 32:18 tarkoittaa Jumalaa. Tässä ei silti ole ristiriitaa. Raamattu selittää Raamattua.

Joh. 10:33 -- "Minä ja Isä olemme yhtä." (Jeesuksen sanoja)

 

- 2.Kor. 1:4 -- "Hän lohduttaa meitä kaikissa ahdistuksissamme, että me sillä lohdutuksella, jolla Jumala meitä itseämme lohduttaa, voisimme lohduttaa niitä, jotka ovat kaikenlaisissa ahdistuksissa."

 

- 1.Aik. 3:4 -- "Nämä kuusi poikaa syntyivät hänelle Hebronissa, jossa hän hallitsi seitsemän vuotta ja kuusi kuukautta. Jerusalemissa hän hallitsi kolmekymmentäkolme vuotta."

- Daavid hallitsi Jerusalemissa, yhtä kauan kuin Jeesus eli maan päällä ihmisenä, 33 vuotta. Ajattele asiaa vielä siinäkin valossa, että juuri Daavidille Jumala ilmoitti Naatanin kautta, että valtikka ei väisty hänen suvultaan. Jeesushan syntyi samaan kuninkaalliseen sukuun.

2.Sam. 7:4, 12-16 -- "4. Mutta sinä yönä Naatanille tuli tämä Herran sana:" ;; "12. Kun päiväsi ovat päättyneet ja sinä lepäät isiesi luona, minä nostan seuraajaksesi jälkeläisesi, joka on lähtöisin sinun ruumiistasi, ja minä vahvistan hänen kuninkuutensa. 13. Hän rakentaa huoneen minun nimelleni, ja minä vahvistan hänen kuninkaallisen istuimensa ikuisiksi ajoiksi. 14. MINÄ OLEN oleva hänen isänsä, ja hän on oleva minun poikani. Jos hän tekee väärin, minä kuritan häntä ihmisvitsalla, ihmisten antamilla lyönneillä. Armoani minä en kuitenkaan ota häneltä pois, niin kuin otin sen pois Saulilta, jonka minä poistin sinun tieltäsi. Sinun sukusi ja kuninkuutesi pysyvät aina minun edessäni, ja sinun valtaistuimesi on oleva ikuisesti luja."

 

- 2.Kor. 6:14-16 -- "Älkää suostuko kantamaan vierasta iestä yhdessä niiden kanssa, jotka eivät usko. Mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valolla ja pimeydellä? Miten Kristus ja Beliar sopivat yhteen? Tai mitä yhteistä uskovalla on sen kanssa, joka ei usko? Miten sopivat yhteen Jumalan temppeli ja epäjumalat? Mehän olemme elävän Jumalan temppeli, niin kuin Jumala on sanonut: "Minä olen asuva heissä ja kulkeva heidän keskellään. Minä olen oleva heidän Jumalansa ja he minun kansani.""

- Uskovan ruumis = elävän Jumalan temppeli = Pyhän Hengen temppeli

1.Kor. 6:13b, 19a -- "13b. Mutta ruumis ei ole haureutta vaan Herraa varten, ja Herra on ruumista varten." ;; "19a. Vai ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, hänen, joka asuu teissä ja jonka olette saaneet Jumalalta?"

 

- 1.Aik. 17:26-27 -- "Ja nyt, Herra, sinä, joka olet tosi Jumala, sinä, joka olet ilmoittanut palvelijallesi kaiken tämän hyvän, ole suosiollinen ja siunaa palvelijasi sukua, että se saisi ikuisesti olla sinun edessäsi, sillä se, mitä sinä, HERRA, siunaat, on oleva ikuisesti siunattu."

- Konteksti: Daavidin kiitos ja rukous

 

- 2.Aik. 6:41b -- "Olkoon, HERRA Jumala, sinun pappiesi vaatetuksena pelastus, ja sinun hurskaasi riemuitkoot siitä, mikä on hyvää."

Ilm. 19:7-8 -- "Iloitkaamme ja riemuitkaamme ja antakaamme kunnia hänelle, sillä Karitsan häät ovat tulleet. Hänen morsiamensa on laittautunut valmiiksi, ja hänen annettiin pukeutua puhtaaseen, hohtavaan pellavavaatteeseen."

- Karitsa = Jeesus ;; morsian = seurakunta, Hänen pappinsa

 

- Luuk. 3:17 -- "Hänellä on kädessään viskain, ja hän puhdistaa puimatantereensa. Jyvät hän kokoaa aittaansa, mutta ruumenet hän polttaa sammumattomassa tulessa."

- Johannes Kastajan vertaus Jeesuksesta. Jyvät = Hänen omansa ;; aitta = Taivaan koti ;; ruumenet = jumalattomat ihmiset ;; sammumaton tuli = helvetti (ikuinen kadotus)

 

- 2.Aik. 10:16-17 -- "Kun koko Israelin kansa huomasi, ettei kuningas kuunnellut sitä, se sanoi kuninkaalle: "Mitä osaa meillä on Daavidiin? Ei meillä ole perintöosaa Iisain poikaan. Majoillesi, Israel! Pidä huolta talostasi, Daavid!" Ja israelilaiset menivät kotiinsa. Näin Rehabeamista tuli ainoastaan niiden israelilaisten kuningas, jotka asuivat Juudan kaupungeissa."

- VRT.  kohtaa seuraavaan: Jeesus, Vapahtaja tulee Juudan heimosta.

Luuk. 2: 4-5 -- "Niin Joosefkin lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista, ylös Juudeaan, Daavidin kaupunkiin, Beetlehemiin, koska hän oli Daavidin huonetta ja sukua, verollepanoa varten kihlattunsa, Marian, kanssa, joka oli raskaana."

- Juudea = Juuda ;; Nimi Juuda viittaa Juudan heimoon ja sen alueelle muodostuneeseen Juudan kuningaskuntaan, Juudea puolestaan roomalaiseen maakuntaan samalla alueella. (Wikipedia)

Ps. 60:8-10 -- "Jumala on puhunut pyhyydessään: "Riemuiten minä jaan Sikemin ja mittaan Sukkotin laakson. Minun on Gilead, minun on Manasse. Efraim on pääni suojus, ja Juuda on valtikkani. Mooab on pesuastiani, Edomiin minä viskaan kenkäni."

 

- Ps. 62:9 -- "Luottakaa häneen joka hetki, te Israelin kansa, vuodattakaa hänen eteensä sydämenne. Jumala on meidän turvamme. Sela."

- Tämä Sanan kohta vahvistaa profetian, jonka sain to 22.11.2012 pienryhmän loppurukouksessa, kun rukoiltiin Israelin puolesta.

Näin Israelin lipun lävitse (lippu läpikuultava) Israelin maata (kuin karttakuvaa ilmasta). Sitten näin sankan joukon ihmisiä, ja kaikki heiluttivat käsiään onnesta ja kuulin (Pyhän Hengen puhuvan minulle) kirkkaalla suomenkielellä, kun he huusivat: "Herrassa on turvamme!"

 

- Ps. 65:6 -- "Pelottavilla teoilla sinä vastaat meille vanhurskaudessa, Jumala, meidän pelastajamme, kaikkien maan äärten ja kaukaisen meren turva."

- Maan ääret = Fin land, eli Suomi. Mutta mikä on 'kaukainen meri'?

 

- Esra 1:5 -- "Silloin Juudan ja Benjaminin sukujen päämiehet sekä papit ja leeviläiset varustautuivat matkaan, kaikki, joiden hengen Jumala herätti, niin että he päättivät lähteä rakentamaan Herran temppeliä Jerusalemiin."

 

- Esra 8:22b -- "Meidän Jumalamme hyvä käsi on kaikkien niiden yllä, jotka etsivät häntä, mutta hänen voimansa ja vihansa on kaikkia niitä vastaan, jotka hylkäävät hänet."

©2019 powerwithgod - suntuubi.com