Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

RSS

 Kuolemanpelosta...
15.01.2017 09:04 | Power with God / H.M.

Tämä aihe on ollut ajatuksissani aina silloin tällöin, mutta useimmiten lähinnä pelosta johtuen. Kuluneella viikolla keskiviikko iltapäivänä kun kuuntelin autossa Radio Patmosta (90,3MHz), jonka ohjelmassa oli juontaja ja Katupaimen (Jani Liukkonen), ja he puhuivat kuolemanpelosta, ja siitä miksi uskovilla on ehkä eniten ihmisistä kuolemanpelkoa, vaikka sitä pitäisi olla vähiten?

 

Eikö olekin mielenkiintoinen pohdinta? Miksi uskovilla on kuolemanpelkoa?

 

Avaan nyt, mitä Herra teki Henkensä kautta minun kohdallani eilen.

La 14.1.17 noin klo 13.30, Kevätsateenkodin kotikokouksessa, alkuylistyksen aikana Pyhä Henki nosti voimakkaasti mieleeni/ymmärrykseeni 'kuolemanpelon'.

Ja kuin humaus taivaasta, tajusin yhtäkkiä, että en olekaan tainnut pelätä fyysistä kuolemaa, vaan ehkä se onkin ollut lihan kuolemisen pelkoa. (Ja ehkä myös sitä, että mitä sitten tapahtuu.)

 

Olen ollut siis kuolemanpelon sitoma, mutta eilen siihen tuli muutos. Kiitos Pyhän Hengen! :)


 - Power with God / H.M. | Kommentoi Viivästymisen vaara (Marie Licciardo)
10.10.2016 14:04 | Power with God

Marie Licciardo - la 1.10.2016 klo 18, Toivo II srk, Turku

 

Danger in delay / Viivästymisen vaara

 

Matt. 25:1-13 / RK

"Silloin taivasten valtakunta on verrattavissa kymmeneen morsiusneitoon, jotka ottivat lamppunsa ja lähtivät sulhasta vastaan. Viisi heistä oli tyhmää ja viisi viisasta. Tyhmät ottivat lamppunsa mutta eivät ottaneet öljyä mukaansa. Viisaat sitä vastoin ottivat lamppujensa lisäksi astiat, joissa oli öljyä. Sulhasen viipyessä he kaikki tulivat unisiksi ja nukkuivat. Mutta keskellä yötä kuului huuto: 'Sulhanen saapuu! Menkää häntä vastaan!' Silloin kaikki nuo neidot heräsivät ja panivat lamppunsa kuntoon. Tyhmät sanoivat viisaille: 'Antakaa meille öljyänne, sillä meidän lamppumme sammuvat.' Mutta viisaat vastasivat: 'Emme voi! Ei se riitä meille ja teille. Menkää myyjien luo ja ostakaa itsellenne.' Mutta kun he olivat lähteneet ostamaan öljyä, sulhanen tuli. Ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssaan häihin, ja ovi suljettiin. Myöhemmin toisetkin neidot tulivat ja sanoivat: 'Herra, Herra, avaa meille!' Mutta hän vastasi: 'Totisesti minä sanon teille: minä en tunne teitä.' Valvokaa siis, sillä te ette tiedä päivää ettekä hetkeä."

 

- Viivästyminen on niin suuri vaara, että Jeesus kertoo tämän vertauksen

 

- Jokainen päivä on merkityksellinen (Sanan tutkimiseksi)

 

- Jeesus käytti harvoin sanaa "tyhmä"

   - sana tarkoittaa ihmistä, joka tietää, mitä tehdä, mutta viivästyttää sitä

 

- Et voi saada enempää kuin sinulla on

 

- Tyhmillä neitsyillä ei olisi öljyä Hääaterialle

 

Joh. 3:36 / RK

"Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä. Mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, ei ole näkevä elämää, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällään."

 

- Meidän täytyy tehdä jotain suhteessamme Jeesukseen ja kanssaveljiimme ja -sisariimme

 

- Kun minun lampussani olisi öljyä, niin olen valmistautunut

   - Välit Isän ja Pojan kanssa oltava kunnossa!

 

- Laske vuotesi, ja jos et ole tehnyt jotain ajallasi, olet hukannut aikasi

 

- Meidän ei tule elää pelokkaina

   - Meillä ei ole pelon henkeä

 

- Meillä on vaikutusta toinen toisiimme!

   - Elämämme, vaelluksemme

 

- Luottamus oltava Jumalassa

   - Riippua vain hänessä

 

- Elämä ei ole "jos", vaan ennalta-arvattavaa

 

- Kun Jeesus tulee, hän hakee "valmiit omansa"

   - Morsiamensa

 

- Minä en, mutta Jumala minussa kyllä

 

- Ylkä ei ota asioita morsiamensa kädestä

 

Ilm. 20:4-6 / RK

"Minä näin valtaistuimia, ja niille, jotka asettuivat istuimille, annettiin tuomiovalta. Minä näin myös niiden sielut, jotka oli teloitettu Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eivätkä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eivätkä käteensä. He heräsivät eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhat vuotta. Muut kuolleet eivät heränneet eloon, ennen kuin ne tuhat vuotta olivat kuluneet loppuun. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus. Autuaita ja pyhiä ovat ne, joilla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa. Heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he ovat Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat hänen kanssaan tuhat vuotta. "

 

1.Tess. 4:13-18 / RK

"Veljet, emme tahdo teidän olevan tietämättömiä poisnukkuneiden osasta, ettette murehtisi niin kuin ne, joilla ei ole toivoa. Jos kerran Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin kuin uskomme, niin samalla tavoin Jumala myös on Jeesuksen kautta tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan. Tämän me sanomme teille Herran sanana: Me, jotka olemme elossa ja jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi poisnukkuneiden edelle, sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasuunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin. Sitten meidät, jotka olemme elossa ja olemme vielä täällä, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin, ja niin saamme aina olla Herran kanssa. Lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla."


 - Power with God | Kommentoi El Shaddaj (Benjamin Turkia)
09.10.2016 14:02 | Power with God

Benjamin Turkia - ke 28.9.2016 Agape-koti, Turku, klo 18.30 tilaisuus

 

El Shaddaj (aihe Jumalan nimestä)

 

- Liitossa kaikki alkaa (Elohim) Jumalasta

   - Liiton Jumala ja Liittojen Jumala

 

- Jos hän on Isä, niin hän ei jätä mitään epävarmaksi!

 

- Shaddaj -kohtia

Job 11:7 / RK

"Sinäkö ottaisit selvän Jumalan syvyyksistä? Sinäkö pääsisit perille Kaikkivaltiaan täydellisyydestä?"

 

1.Moos. 17:1-2 / RK

"Kun Abram oli yhdeksänkymmenenyhdeksän vuoden ikäinen, Herra ilmestyi hänelle ja sanoi: "Minä olen Jumala, Kaikkivaltias. Vaella minun edessäni ja ole nuhteeton. Minä teen liittoni meidän välillemme, minun ja sinun, ja teen sinun jälkeläisesi hyvin lukuisiksi." "

 

- Shaddaj mainitaan vähintään 48 kertaa Vanhassa Testamentissa

 

- Shaddaj tulee sanajuuresta, joka tarkoittaa: "tyhjentää kaikesta (koko huoneen)"

 

- Jaakov sai siunauksen Jitshakilta/Iisakilta, El Shaddaj -siunauksen, mutta hän halusi siunauksen myös Jumalalta

 

1.Moos. 35:9 / RK

"Jaakobin palattua Paddan-Aramista Jumala ilmestyi hänelle jälleen ja siunasi hänet."

 

- Juutalaismaailma ymmärtää asiat huonekuntina!

 

- Olemme rabbiinisessa ymmärryksessä Joosefin huonekuntaa, ja meillä on yhteinen tulevaisuus heidän kanssaan

 

1.Moos. 35:11 / RK

"Jumala sanoi hänelle vielä: "Minä olen Jumala, Kaikkivaltias. Ole hedelmällinen ja lisäänny. Sinusta lähtee kansa, suuri kansojen joukko, ja sinusta polveutuu kuninkaita."

 

- HUOM! "Lisäänny"

   - Sama Aadamille ja Eevalle

   - Sama Nooalle

 

- Loppusuora on KAIKKEIN vaikein.

   - Mutta siinä on juostava kuin viimeistä päivää!

 

- El Shaddaj haluaa täyttää tyhjentämänsä!!!

 

Joh. 4:(9-)10 / RK

"Samarialainen nainen sanoi hänelle: "Kuinka sinä, joka olet juutalainen, voit pyytää juotavaa minulta, samarialaiselta naiselta?" Juutalaiset eivät nimittäin ole missään tekemisissä samarialaisten kanssa. Jeesus vastasi hänelle: "Jos sinä tuntisit Jumalan lahjan ja hänet, joka sanoo sinulle: 'Anna minulle juotavaa', niin sinä pyytäisit häneltä, ja hän antaisi sinulle elävää vettä.""

 

Jes. 53 / RK

"Kuka uskoo meidän julistuksemme, kenelle Herran käsivarsi ilmoitetaan? Hän kasvoi Herran edessä kuin vesa, kuin juurivesa kuivasta maasta. Ei ollut hänellä komeutta eikä kauneutta. Me näimme hänet, mutta hänellä ei ollut hahmoa, johon olisimme mieltyneet. Hän oli halveksittu ja ihmisten hylkäämä, kipujen mies ja sairauden tuttava, jota näkemästä kaikki kasvonsa peittivät, halveksittu, jota emme minäkään pitäneet. Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän kärsi. Me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana, mutta häntä haavoitettiin meidän rikkomustemme tähden, runneltiin meidän pahojen tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällään, että meillä olisi rauha, ja hänen haavojensa kautta meidät on parannettu. Kaikki me vaelsimme eksyksissä kuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra pani hänen päälleen kaikkien meidän syntivelkamme. Häntä piinattiin, ja hän alistui siihen eikä suutansa avannut. Kuin karitsa, joka viedään teurastettavaksi, kuin lammas, joka on ääneti keritsijöittensä edessä, ei hänkään suutansa avannut. Sorrettuna ja tuomittuna hänet otettiin pois, mutta kuka hänen aikalaisistaan sitä ajatteli? Sillä hänet leikattiin pois elävien maasta, minun kansani rikkomusten tähden rangaistus kohtasi häntä. Hänelle annettiin hauta jumalattomien joukossa, mutta rikkaan luo hän tuli kuoltuaan, sillä hän ei ollut tehnyt vääryyttä eikä hänen suussaan ollut petosta. Herra näki hyväksi ruhjoa häntä, lyödä häntä kärsimyksellä. Jos sinä asetat hänen sielunsa vikauhriksi, hän saa nähdä jälkeläisiä ja elää kauan, ja Herran tahto toteutuu hänen kauttaan. Sielunsa vaivan tähden hän saa nähdä työnsä hedelmän ja tulee ravituksi. Tuntemisensa kautta minun vanhurskas palvelijani vanhurskauttaa monet, ja hän kantoi heidän pahat tekonsa. Sen tähden minä annan hänelle osan suurten joukossa, ja väkevien kanssa hän jakaa saalista, sillä hän antoi sielunsa alttiiksi kuolemalle, ja hänet luettiin pahantekijöiden joukkoon. Hän kantoi monien synnit ja rukoili pahantekijöiden puolesta."

 

- Rakasti ja edelleen rakastaa ja tulee rakastamaan

 

- Olemme Liiton lapsia (Bnei Chadasha)


 - Power with God | Kommentoi Henki, vesi ja veri
04.12.2015 12:58 | Power With God

Sanan märehdintää, osa XXVI - pe 4.12.2015 klo 12.14

 

Märehdin 1.Joh. -kirjettä ja 5. lukua, kun alla oleva pätkä sai minut pysähtymään. Mieleeni nousi/nostettiin ajatuksia...

 

1.Joh. 5: 6-8 - Interlineaari

6. Tämä on hän, joka tulleena veden ja veren välityksellä, Jeshua, (Khristos) Voideltu; ei ainoastaan/vain (siinä) vedessä, vaan (siinä) vedessä ja (siinä) veressä; ja (to pneuma) Henki on hän, joka (martyrēo) todistavana, koska (to pneuma) Henki on Totuus. 7. Koska heitä/niitä, jotka (martyrēo) todistavia, [on kolme taivaassa: Isä, (ho logos) SanaA ja (to hagios pneuma) Pyhä Henki; ja nämä, joita kolme, ovat yksi/yhtä. 8. Ja heitä/niitä, jotka (martyrēo) todistavia, on kolme maassa:]** (to pneuma) Henki, (se) vesi ja (se) veri; ja nämä, joita kolme, ovat yksi/yhtä.

** (5:7-8) - Hakasulkeissa oleva teksti esiintyy TR 3.tl. -käännöksessä, mutta ei Bys. -käännöksessä.

A - Kts. 'Joh. 1:1-18'

 

Jakeen 8 lopussa olevat sanat "Henki, vesi ja veri" ovat kaikki määräisessä muodossa. Kyse ei siis ole mistä tahansa hengestä, vedestä ja verestä.

 

Näistä nousi mieleeni se, kun Jeshua/Jeesus riippui ristillä:

 

Joh. 19:34 - RK

" Yksi sotilaista kuitenkin lävisti keihäällä hänen kylkensä, ja siitä vuoti heti verta ja vettä. "

 

Matt. 27:50 - RK

" Mutta Jeesus huusi taas kovalla äänellä ja antoi henkensä*. "

* - Kreikankielisissä teksteissä (Bys. ja TR 3.tl.) sana on "to pneuma", eli määräisessä muodossa.

Novumin mukaan sana "to pneuma" on sekä nominatiivi että akkusatiivi.

=> Jeshua/Jeesus antoi ristillä "henkensä" ja/tai "Hengen" (vrt. 'sielu' = psykhē (kreik.))

 

Palataanpa varsinaiseen ajatukseeni..

- 1.Joh. 5:8 puhuu kolmesta todistajasta (Henki, vesi ja veri), jotka ovat yksi/yhtä.

JA

- Joh. 19:34 / Matt. 27:50 puhuvat samoista kolmesta todistajasta (henki, veri ja vesi), jotka ovat yhdessä.

 

=> Kaikki kolme todistajaa tulevat näkyviin yhdessä ihmisessä, joka riippui ristillä Golgatalla, Jeshuassa/Jeesuksessa.


 - Power With God | Kommentoi Aviovaimo ja Kruunu
14.07.2015 15:01 | Power with God

Sanan märehdintää, osa XXV - ti 14.7.2015, klo 14.16

'päivän märehtimiskohtani': "aviovaimo"

 

--- --- ---

 

Olin tutkimassa 1.Tim. 2:11-13 kohtaa...

 

11. Aviovaimo oppikoon(/saakoon tietää) hiljaisuudessa, kaikessa alleasettuneisuudessa; 12. ja aviovaimolla ei ole lupa opettaa, eikä vallita* aviomiestänsä, vaan olla hiljaisuudessa! 13. Sillä Aadam muovattiin/muodostettiin/luotiin ensin, sitten (Ḥawwāh/Chavah) Eeva.

* [kreikaksi: authenteō] (tarkoittaa: 'toimia omavaltaisesti', vallita); (johdettu sanasta 'authentēs' (= tekijä, rikollinen))

 

...kun aloin katsoa 'Eevan' hepreankielistä muotoa englanninkielisestä Wikipediasta. Sitten etsin lisää infoa IsoRaamatunTietosanakirjasta, jossa, "Eeva-tekstin" joukosta, klikkasin kohtaa 'vaimo', ja katsoin mitä siinä mainitaan.

 

'Vaimo' osion alalaidassa oli seuraavaa:

 

Hyvä vaimo

On Herran lahja, Sananl. 18:22, ja puolisonsa kruunu, 12:4. On ahkera ja huolehtiva, 31:10 ss. On miehelleen alamainen, 1Moos. 3:16, Ef. 5:22. Kunnioittaa miestään, 5:33. Rakastaa miestään ja lapsiaan, Tiit. 2:4.

 

'puolisonsa kruunu' herätti kiinnostukseni, ja siitä muistui yksi Ilmestyskirjan kohtakin välittömästi.

 

 

Sananlaskut 12:4 - RK

"Kelpo vaimo on miehensä kruunu, mutta kunnoton on kuin mätä hänen luissaan."

 

HUOM! Septuaginta (LXX) käyttää kohdassa sanaa 'stefanos' = seppele, kruunu

- Profaanissa kreikassa 'stefanos' merkitsi tavallisesti seppelettä tai kruunua, varsinkin voittopalkintoa kreikkalaisissa urheilukisoissa. - Novum

 

VRT!

 

Ilm. 3:11 - RK

"Minä tulen pian/äkisti. Pidä kiinni siitä, mitä sinulla on, ettei kukaan ottaisi kruunuasi/seppelettäsi."

 

   - Bys. ja TR. käyttävät molemmat sanaa 'stefanos' tässä kohdassa.


 - Power with God | Kommentoi


©2019 powerwithgod - suntuubi.com